Mummin Murunen sai tällaisen kietaisujakun viime viikolla. Olen tehnyt näitä kaksi kappaletta, kun ensimmäisen tehtyäni kaipasin heti uutta tekemistä ja siihen hätään ei mieleistä mallia löytynyt, niin päätinkin tehdä toisen samanmoisen, kun näitä vauveleita sukuun syntyy lähiaikoina muitakin. Vanhimman kummipoikani perheeseen syntyy toukokuussa vauva, mutta sukupuoli selviää sitten vasta synnytyslaitoksella. Pitänee tehdä vielä jotain muutakin, jos syntyvä lapsi onkin poika.

Käväisin eilen paikallisessa Seppälässä etsimässä valkoisia legginsejä tämän jakun seuraksi, mutta heilläpäs ei ollutkaan vauvamallistoa ollenkaan. Pitänee etsiä jostain muualta sitten.

Lankana käytin aivan ihanaa Bamboota, josta 50% on bambua ja 50% puuvillaa. Ohjeen mukaista lankaa olisi tarvinnut 200g, joten varmuudeksi ostin sitten 300g tätä lankaa  ja sainkin siis tehtyä 2 jakkua. Lankaa olikin kiva neuloa ja helposti tuli tasaista jälkeä.

Ohje on Moda 2/2012 lehdestä mallista 36. Ohjeessa oli satiinirusetein kiinnitetyt etukappaleet, mutta tyttäreni ilmeestä päättelin, että hän ei oikein halunnut niitä satiineja, niin päädyin sitten näihin samasta langasta tehtyihin nyöreihin. Ei huono vaihtoehto sekään. Ehkä juuri niillä satiiniruseteilla olisi tullut sitä juhlan tuntua, sillä lehdessä tämä mallihan on nimellä juhlajakku.

Aurinkoista kevättä kaikille!